Werken met digitale tooling voor resilient communities

In België starten we samen met Trusted Partner Mediquest het jaar met een nieuwe online bevragingstool die zorgverleners in staat stelt om op een efficiënte en geavanceerde manier de gezondheidsstatus van individuele patiënten te volgen.

De resultaten worden direct weergegeven in een dynamisch dashboard met verschillende functionaliteiten om de workflow te optimaliseren. Zorgverleners zullen in staat zijn om gemiddelde scores per thema en vraag te bekijken, gebruik te maken van filter- en uitsplitsmogelijkheden, en zelfs PDF-rapporten van specifieke pagina’s te downloaden voor verdere analyse.

Het dashboard biedt ook trendinformatie, waardoor zorgverleners veranderingen in de gezondheid van hun patiënten over de tijd kunt volgen. Een spinnenwebvisualisatie geeft hen een intuïtief overzicht van verschillende gezondheidsaspecten, terwijl de resultaten van het gevalideerde meetinstrument Positieve Gezondheid zorgverleners meer waardevolle inzichten bieden.

De Belgische resilient communities gaan in 2024 hier concreet mee aan de slag. Pilootpraktijken Valaar (Wilrijk), De Wilberg (Wilsele) en Arzo (Turnhout) zullen voorop lopen in het onderzoek naar de algemene gezondheid van patiënten met behulp van deze nieuwe tool. Concreet gaan zij hun 65plus-patiënten bevragen en analyseren. We kijken ernaar uit om de positieve impact van deze innovatie te zien en hoe het bijdraagt aan het bevorderen van de gezondheid en welzijn van deze groep ouderen.

Ook benieuwd hoe je Positieve Gezondheid kan implementeren in je werkomgeving? Neem dan contact met ons op.

phi digitale tooling