Positieve Gezondheid in Wallonië

Op maandag 19 februari organiseerde de eenheid Duurzaamheid van de Faculteit Geneeskunde, en  Eclosio, in samenwerking met de afdeling Fysische Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis van Luik en Health for Future Liège een conferentie over Positieve Gezondheid.

Het concept werd ruim tien jaar geleden in Nederland ontwikkeld door Dr. Machteld Huber en heeft belangstelling gewekt  voor het Belgische gezondheidslandschap. Het zou kunnen convergeren met de huidige concrete politieke ambities op het gebied van de organisatie van de zorg.

Dr. Karolien van den Brekel van Positive Health International was uitgenodigd om in het eerste deel van conferentie over de context, het onderzoek en het begin van positieve gezondheid te spreken. Het tweede deel was gericht op de toepassing van positieve gezondheid in de dagelijkse praktijk, op individueel niveau, maar ook op gemeenschapsniveau bij veel doelgroepen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Het was voor velen nog een nieuw concept en de interactieve oefeningen lieten iedereen toe om het direct zelf te ervaren. Nicolas Massart, early adaptor die de online training Positieve Gezondheid al volgde, creëerde al een ‘coalition of the willing’.

Wist je dat de gratis download van het spinnenweb ook beschikbaar in het Frans?

PHI wallonie 800 x 800