Neem deel aan onze stakeholdersbijeenkomst over ‘a new narrative for future healthcare workers’ en ontvang gratis de e-learning module

Hoe kunnen we mensen niet alleen behouden voor het werken in de zorg, maar vooral ook hoe kunnen we mensen (weer) enthousiast maken. Hoe kunnen we niet meer vanuit ziekte en problemen, maar vanuit gezondheid en oplossings- en persoonsgericht werken? Hoe ondersteunen we mensen in wat zij nodig hebben bij de vele uitdagingen en life events van het leven? Hoe kun je zelfzorg stimuleren, en mensen bekrachtigen en hoe gaan digitale ontwikkelingen ondersteunen?

Werken in de zorg zal altijd als vitaal beroep nodig blijven, er gaan dingen veranderen, dat vraagt veerkracht, cultuurverandering, innovatie, voor sommigen misschien lastig, maar ook super interessant. In plaats van te puffen/steunen/klagen ook richting de jongere generatie die we zo nodig hebben in de zorg, willen we laten zien, dat iedereen bijdraagt, dat we het samen doen met/door en voor elkaar.

Het initiatief “New narrative for future healthcare workers” is een pan-europees project (BE/UK/FR/NL).

Positieve Gezondheid is de visie, met de eenvoudig te gebruiken tool, het spinnenweb, en een gezamenlijke taal, die een oplossing kan brengen in de uitdagingen waar we voor staan in de zorg van de toekomst. Er zijn steeds meer mensen aan het werk met Positieve Gezondheid, waarbij collega’s delen dat met verrassende en verdiepende gesprekken het werk leuker en lichter wordt, met meer voldoening.

Karolien van den Brekel organiseert vanuit Positive Health international 2 stakeholdersbijeenkomsten in Antwerpen en Utrecht. Samen met de input vanuit Frankrijk en Engeland, hopen we vanuit verschillende perspectieven met een coalition of the willing, tot een ‘new narrative’, een nieuw, positiever verhaal te komen. Daarbij trachten we om niet alleen mensen in de zorg te (be)houden, maar juist ook enthousiast te maken voor wat we met elkaar en voor elkaar kunnen betekenen.

De bijeenkomst in België gaat door op donderdag 21 maart (09.30 uur – 11.30 uur) in Antwerpen (Emagine center, Paardenmarkt). Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen, van burger tot professional, sociale en medische zorgverleners, academici en beleidsmakers.

Doe je mee om deze beweging te versterken?

Gelieve je aanwezigheid te bevestigen via belgium@positivehealth-international.com voor 15 maart 2024. Deelnemers ontvangen gratis de e-learning module ‘De essentie van Positieve Gezondheid’, waarmee je stap voor stap in je eigen tempo het concept kan leren en ervaren.

phi bijeenkomst 800x800