In gesprek met CM voorzitter Luc van Gorp en Dieter Herregodts

Huisartsen Geert Pint en Karolien van den Brekel ontmoeten CM voorzitter Luc van Gorp en Dieter Herregodts. In dit inspirerende gesprek vernamen we over de vele activiteiten die het gezondheidsfonds faciliteert om brede gezondheid te stimuleren.

Ook werd er gesproken over de uitdagingen in het complexe zorglandschap, waar zowel veel beweging van bottom-up steeds meer wordt aangejaagd en ook niet meer te stoppen is. Kaders en randvoorwaarden scheppen is van groot belang voor een duurzame verandering. De beweging naar meer doelgerichte zorg, de rol van de eerstelijnszones en het steeds meer interprofessioneel samenwerken in wijken en buurten werd besproken.

In 2024 wordt gekeken naar verdere concretisering om de beweging van Positieve Gezondheid te versterken en zullen we met elkaar veel meer initiatieven zichtbaar en vindbaar maken. Zoals gezonde buurt/samen op pad, gezondheidsacademie, Maatschappelijk werk in buurten en nog veel meer. Met vele voorbeelden van werkzame elementen uit Nederland en best Practices in Vlaanderen over de #hoe #implementeer en #borg je Positieve Gezondheid willen we komende tijd meer met elkaar en jullie delen.

 

WhatsApp Image 2023-12-14 at 17.49.56 (1)